Fiskerimelding uke 46

20.11.2023

Fartøyoverdragelse. Tidligere eier av båten Eskil, Leif Ingilæ, har nå solgt båten til sønnen Ken Ingilæ. Ken har i flere år drevet fiske med sin egen båt Jonas, og i perioder vært mannskap på farens båt, som han altså nå har kjøpt.

I januar vil også Gabriel Ingilæ på 23 år mønstre på som mannskap. Så vidt vi vet er han utdannet tømrer, men vil altså prøve ut fiskeryrket på nyåret. Vi antar at også Leif kanskje vil bli å finne ombord i Eskil som mannskap i perioder selv om han allerede for flere år siden kunne pensjonert seg. Men ansvaret for driften av båten er det altså Ken som har overtatt. Så her kan det fort bli tre generasjoner Ingilæ ombord.

De senere årene har Leif også brukt båten i forbindelse med turistsatsing i området. Han var den første i bygda som allerede i 1980-årene så potensialet i den økende turiststrømmen til Bugøynes. Den gang var det spesielt finske turister han tok med seg på sjøen, i en båt som var mindre enn Eskil. Senere har han vært aktiv fisker, mens han om sommeren altså har kombinert det med aktivitet innen turistnæringa.

Foto: Bildet av Eskil er tatt for noen år siden. Båten er på vei ut fra havna med deltakere i fiskekonkurransen under Havfiskefestivalen i Bugøynes. Det andre bildet viser Jonas som akkurat her er rigget for rognkjeksfiske.

Tekst & foto: VEI