Fiskerimelding uke 34

28.08.2023

Det er fangst av krabbe som gjelder for båtene fra Sør-Varanger som leverer i Bugøynes for tida. For øyeblikket tas det heller ikke imot fisk hos Norway Shrimp da det er noe vedlikeholdsarbeid i gang på bruket. Dermed er det de to brukene som tar imot krabbe det er fiskeriaktivitet ved.

Fangster levert i Bugøynes av båter registrert i Sør-Varanger i uke 34.

Tallene som følger her er offentlige landingsopplysninger henta fra Norges Råfiskelags fangstregister. Med forbehold om mulige feil. Fangstene er levert til Norway King Crab og Lyder Fisk..

Feieskjær 202kg krabbe med teiner, Eskil 154 kg krabbe med teiner, Druen II 283 kg krabbe med teiner, Bugøyjenta 51 kg krabbe med teiner, Klar-Selin 631 kg krabbe med teiner, Vognfjorden 102 kg krabbe med teiner, Severine 73 kg krabbe med teiner, Ringsol 283 kg krabbe med teiner.

Det øverste bildet viser at det er fisk i fjorden utenfor bygda selv om yrkesfiskerne stort sett er opptatt med krabbefangst. Så fritidsfiskere må bare komme seg ut på fjorden og sikre seg vinterfisken. Undertegnede var en snartur ute i formiddag og fikk fisk både til fryseren og til dagens middag. Og det er plass til mange flere juksafiskere der ute.

Bildet under viser en kniv med belte som ble funnet ved innkjørselen til flytebryggenes parkeringsplass i Pipola. Den er nå hengt opp på den blå konteineren som står der.

Tekst/foto: VEI