Fiskerimelding uke 39

03.10.2022

Da begynner det å bli litt mer aktiviteter blant fiskebåter registrert i kommunen. Og ellers er det også noen flere andre båter som setter ut line og leverer fangster. Men fortsatt er det mange som holder igjen for å vente og se om ikke linefangstene blir større før de setter i gang. Og noen sier det er ulønnsom fiske som foregår akkurat nå. Men noen fisker i alle fall, så hva som er grunnen til det er ikke så godt å vite for oss som trør på land.

Bildet i dag viser Vilbert Seipæjærvi som er ute med juksa for å fylle litt opp med fiskemat i fryseboksen for vinteren. Og de to bildene under denne meldinga viser to andre pensjonister. Den ene er Gudmund Seipæjærvi som fisker med Trulte, han er i gang med siste innspurt for å fylle sin pensjonistkvote som leveres på et av brukene i bygda. Pr i dag har han ca 200kg igjen på kvota si. På det siste bildet ser vi Bjørg Solsvik på juksafiske med båten Aila, ho fisker til eget bruk.

Fangster levert i Bugøynes av båter registrert i Sør-Varanger i uke 38.

Tallene som følger her er offentlige landingsopplysninger henta fra Norges Råfiskelags fangstregister. Med forbehold om mulige feil. Fangstene er levert til Norway Shrimp AS og Lyder Fisk AS.

Agnius 864,5 kg + 9,5 kg krabbe på line, Trulte 297 kg på juksa, Solbris 1605 kg + 49 kg krabbe på line, Bugøy 493 kg + 14 kg krabbe på line, Esben Anders 466 kg + 4 kg krabbe på line.

VEI