Fiskerimelding uke 39

04.10.2021

... gå inn i sjåene og se etter om det kanskje henger et gammelt sildegarn der inne i en mørk krok.

På bildet arkivfoto av sjarken Luskin, skipper Vidar Hansen, som denne uka har levert kongekrabbe. Solid fangst og fortsatt god pris i overkant av 300 kr kiloen.

Fisken som blir levert i Bugøynes for tida tas på juksa, line og garn. Kongekrabben fanges med teiner, med untak av en og annen eksemplar som går seg fast i garn og line.

Fangster levert i Bugøynes av båter registrert i Sør-Varanger i uke 39.

Tallene er offentlige landingsopplysninger henta fra Norges Råfiskelags fangstregister. Med forbehold om mulige feil. Fangstene er levert til Norway Shrimp, Lyder Fisk og Norway King Crab.

Agnius 559kg på juksa, Lysstrålen 2234kg på lina, Bugøyfisk 731kg krabbe, Lilli 468kg på lina, Solbris 444kg, Esben Anders 375kg, Luskin 1182kg krabbe, Trulte 99kg, Druen II,762kg, Ine- Marita 1009kg.

Totalfangst levert de siste 14 dagene til mottak i Bugøynes.

Norway King Crab: 1600kg krabbe.

Norway Shrimp AS: 14 000kg fisk.

Lyder Fisk: 10 000kg fisk og krabbe.

Helt til sutt tar vi med at også nettredaktøren har fisket litt i helga på hytta i Adolfinokkinmukka inne i Bugøyfjorden. Sildegarnet ga sild til julepålegg og litt til. Fin makrell var det også i området. Så nå må hyttefolk i Bugøyfjord, som ennå har tilgang til sine forfedres gamle uthus, gå inn i sjåene og se etter om det kanskje henger et gammelt sildegarn der inne i en mørk krok. Få den ut før båten tas på land for vinteren. Det er fisk i fjorden!

Tekst/foto: VEI