Fiskerimelding uke 37

19.09.2022

Ikke det aller beste været i uka som gikk og det gjenspeiler seg kanskje i aktivitetene blant kommunens fiskere. På bildet ser vi Bugøy, som eies av firmaet Den Salte Åker. Båten er «ny» av året da de solgte den forrige som også het Bugøy, men som var en litt større båt. Skipper er Øyvind Seipæjærvi og han har vært ute med mannskap Ruth Else Salmi i denne uka og prøvd seg med line.

Fangster levert i Bugøynes av båter registrert i Sør-Varanger i uke 37.

Tallene som følger her er offentlige landingsopplysninger henta fra Norges Råfiskelags fangstregister. Med forbehold om mulige feil. Fangstene er levert til Norway Cing Krab, Norway Shrimp og Lyder fisk AS.

Ringsol 71 kg krabbe, Agnius 407 kg + 3,5 kg krabbe på line og juksa, Trulte 106 kg på juksa, Solbris 372 kg på line og juksa, Bugøy 142 kg + 4kg krabbe på line.

---

Også undertegnede har vært et par turer på fjorden i uka som gikk. Som bildet under viser ble en del av fangsten videreforedlet til fiskekaker, og fisken som ble benytta var torsk og et par hyser. Det fine med fiskekaker er at stort sett all slags fisk man får på fjorden kan benyttes. Også stillehavslaks (russelaks) blir utmerkede fiskekaker. God som middag og som pålegg på brødskiva. Så det er bare å forberede seg til neste års lakseinvasjon.

Og oppskriften som jeg bruker har jeg fra søster i Vardø. Alltid vellykket, for er det noe vardøværingene kan så er det å lage fiskemat. Her følger basisoppskrifta.

Dette legger man i en foodprosessor (man trenger ikke en stor kjøkkenmaskin):

500 g fiskefilet

2 spiseskjeer løk

2 spiseskjeer potetmel

2 teskjeer salt

1/3 eller 1/4 teskje muskat

2 dl melk

Så starter man maskinen og lar den gå et par minutter mens man langsom sper inn melka.

Alle og enhver kan selvfølgelig bygge videre på basisoppskriften og eksperimentere både med krydder og andre tilsettninger. Det overlater jeg til andre mens jeg selv holder meg til grunnoppskrifta. Enkelt, greitt og garantert suksess hver gang!

Tekst & foto: VEI