Fiskerimelding uke 36

12.09.2022

Aktiviteten øker blant båter fra kommunen vår. Linefisket er i gang for noen av dem, mens andre fortsatt ser det an litt. De helt store fangstene er det ikke blitt, men av leverte fangster på Råfiskelagets side ser vi at den nyregistrerte båten Vognfjorden har levert mest linefanget fisk i uka som gikk. Og ellers finnes det fortsatt fisk å få på juksa, både torsk og sei av fin størrelse.

Pensjonist Knut Skimlid har landet årets andre kveite på rundt 30-40 kg, tatt på juksa. Dermed er vel han å regne som årets kveitekonge blant fritidsfiskerne. Dessverre har vi ikke fått tak i bilde av noen av kveitene, men om det finnes et bilde tar vi gjerne imot det som dokumentasjon. Så inntil videre er Knut bare en slags «uoffisiell» kveitekonge i bygda.

Fangster levert i Bugøynes av båter registrert i Sør-Varanger i uke 35.

Tallene som følger her er offentlige landingsopplysninger henta fra Norges Råfiskelags fangstregister. Med forbehold om mulige feil. Fangstene er levert til Norway Cing Krab, Norway Shrimp og Lyder fisk AS.

Ringsol 223 kg krabbe, Lysstrålen 514 kg fisk + 15 kg krabbe på line, Agnius 173 kg + 3 kg krabbe på line, Trulte 62 kg på juksa, Solbris 281 kg + 8 kg krabbe på line, Esben Anders 88 kg krabbe, Vognfjorden 577 kg + 17 kg krabbe på line.

Tekst & foto: VEI