Fiskerimelding uke 33

21.08.2023

Kongekrabbefisket er det som holder fiskerne i aktivitet for tida. Det blir levert krabbe jevnt og trutt til Norway Cing Krab og Lyder Fisk. Fiske etter andre sorter er det fritidsfiskere og turister som står for. Her fiskes det til eget bruk, og fangstene finner veien inn i forskjellige frysebokser. Noe som ren filet og annet som videreforedlet fiskemat. Vinteren er på vei.

Bildet i dag er nok tatt så langt tilbake som i 1970-årene en gang. Det viser Ilmar Laurila som røkter laksenota, han fiska laks fra Ranvika. Familien hans hadde lakseplass i Harpu og i Peurajoki.

Dette er altså et gammelt bilde. Om det blir bilder av sjølaksefiskere til neste år er vanskelig å si. Vi får se hva de som har makt og myndighet pønsker ut i løpet av vinteren. Ingenting vil overraske meg når forslaget til fiske for neste sesong kommer våren 2024.

Fangster levert i Bugøynes av båter registrert i Sør-Varanger i uke 33.

Tallene som følger her er offentlige landingsopplysninger henta fra Norges Råfiskelags fangstregister. Med forbehold om mulige feil. Fangstene er levert til Norway King Crab.

Feieskjær 180kg krabbe med teiner, Jonas 216 kg krabbe med teiner, Isabel 213kg krabbe med teiner, William Amundsen 37 kg krabbe med teiner, Lilli 210 kg krabbe med teiner, Klar-Selin 619 kg krabbe med teiner, Vognfjorden 134 kg krabbe med teiner, Johan Arvola 37 kg krabbe med teiner, Cecilie Fredriksen 37 kg krabbe med teiner, Camilla Fredriksen 37 kg krabbe med teiner.

VEI