Fiskerimelding uke 32

14.08.2023

Det går fortsatt i krabbefiske i denne perioden. Eller «gullgraving» som enkelte betegner det som. Og vi skal være sjeleglad for at vi for noen år siden hadde så kloke og fornuftige politikere at de sørget for at denne gullgravinga hører lokalbefolkninga til. At det ikke kommer gullgravere langveisfra bare for å grave litt når det er sesong for det, før de etterpå drar bort igjen. Slik det er nå blir i alle fall noe av gevinsten igjen hos de lokale som bor her hele året.

Andre fiskerier vil nok ta seg opp når ferieaviklinga på fiskebrukene i bygda er over. Bildet i dag er fra et yndet fiskeområde ved Vaggveien i Bugøyfjord. Det er fra det gamle kaiområde ved Nisebegret (Nisseberget?) der det i en periode ble skipet ut nye sand fra. I år har det kommet opp sperringer på parkeringsplassen og ved båtopptrekket. En plakat forteller tydelig og klart at her er det ikke tillatt å fiske.

Fangster levert i Bugøynes av båter registrert i Sør-Varanger i uke 32.

Tallene som følger her er offentlige landingsopplysninger henta fra Norges Råfiskelags fangstregister. Med forbehold om mulige feil. Fangstene er levert til Norway King Crab.

Feieskjær 95kg krabbe med teiner, Severine 215 kg krabbe med teiner, Eskil 37kg krabbe med teiner, Esben Anders 162 kg krabbe med teiner, Elise Vonka 37 kg krabbe med teiner, Lilli 268 kg krabbe med teiner, Klar-Selin 396 kg krabbe med teiner, Agnius 332 kg krabbe med teiner

Tekst & foto: VEI