Fiskerimelding uke 32

15.08.2022

I uka som gikk er det bare krabbe som er levert så vidt vi kan se. Noen båter har ennå ikke tatt opp hele krabbekvota og bruker nå ettersommeren til dette fisket. Prisene er fortsatt god. Og et par båter har levert ungdomskvota som er på 52 kg. Raske og gode penger for de som holder på med utdanninga sin. Håper de husker hvor pengene kom fra når de er ferdig utdannet. Og ennå kan ungdommen lande fiske for ca 25 000 kr i tillegg.

Også nettredaktøren har fått fisk. Foreløpig er den ikke levert noen steder, men frosset ned. Jeg fant den i båten da jeg skulle tømme den for vann inne ved hytta i Bugøyfjorden på søndag. Fisken var død, da den sansynligvis hadde vært ombord i fra onsdagen av da jeg brukte båten sist og fikk ombord en del tang og tare. Fisken hadde fulgt med uten at jeg var oppmerksom på den.

Spørsmålet til leserne er nå; hvilken fisk er dette? Sjøl har jeg en mening om det, men det stemmer ikke med det jeg finner ut av når jeg sjekker hvor fisken finnes langs kysten vår.

Så da er det bare å overlate saken til ekspertene på området. Og de finnes, vet jeg av erfaring. Særlig i små bygder i mer landlige strøk.

Fangster levert i Bugøynes av båter registrert i Sør-Varanger i uke 32.

Tallene som følger her er offentlige landingsopplysninger henta fra Norges Råfiskelags fangstregister. Med forbehold om mulige feil. Fangstene er levert til Norway Cing Krab og Lyder Fisk.

Klar-Selin 490 kg krabbe, Feieskjær 194 kg krabbe, Flipper 146 kg krabbe, Jonas 52 kg krabbe, Eskil 52 kg krabbe.

Tekst & foto: VEI