Fiskerimelding uke 31

08.08.2022

Fortsatt ganske stille på fiskebrukene i bygda. Sommerstemninga rår. Bare litt krabbe som er levert i uka som gikk.

Vi benytter anledninga til å gfratulere Gentjan med nytablererprisen for 2022 som ble tildelt ham under Kirkenesdagene. Han fikk den for etablering av Bugøynes fiskerisevice as, som bl.a. driver egnesentral i bygda.

Da passer det også å offentliggjøre et gammelt bilde fra 1987 da det også ble egnet i egnebuene på kaia. På bildet ser vi Hans Hansen som var landmann for en av båtene som drev linefiske. Kanskje for Norheim? (Har fått opplysninger om at han var landmann for Nornes, som ikke var bugøynesbåt). Og muligens var båten Norheim, som var eid av Leif Ingilæ m/ flere allerede kondemnert på den tida. På bildet viser Hans fram en akkar han skal kutte opp til agn. Hans Hansen var forøvrig far til Bjarne Hansen som har levert krabbefangst med Feieskjær i uka som gikk, og bestefar til Inge Hansen som har levert fangst med Flipper.

Fangster levert i Bugøynes av båter registrert i Sør-Varanger i uke 31.

Tallene som følger her er offentlige landingsopplysninger henta fra Norges Råfiskelags fangstregister. Med forbehold om mulige feil. Fangstene er levert til Norway Cing Krab og Lyder Fisk.

Klar-Selin 315 kg krabbe, Feieskjær 146 kg krabbe, Flipper 529 kg krabbe.

Tekst & foto: VEI