Fiskerimelding uke 30

01.08.2022

I uka som gikk har det ikke vært levering av fisk som har vært i fokus. Det har vært mest landbaserte aktiviteter da Bugøynesfestivalen med fest, marsj og musikk har gått av stabelen. Men fiskekonkurransen er også arrangert på lørdagen.

Nettredaktøren har hatt besøk av familie fra sør i landet og det er blitt tid til litt fiske på godværsdagene. Vinterfisken må tas på land uansett hvor man bor i landet hvis man har anledning til det. Fangsten tas med som filet eller prekeveres på andre måter. Og Varangerfjorden er raus som vanlig. På bildene seg vi Jan Tore Sørensen med en fin torsk, men dessverre ikke den den dagen havfiskekonkurransen ble arrangert. Da ble det å stille i svabergklassen på grunn av været. Ellers er også noe av fisken videreforedlet til fiskekaker.

Førstepremien i fiskekonkurransen på lørdag gikk forøvrig til Rune Nilsen Ingilæ. Han fikk en torsk på 5,43 kg.

Fangster levert i Bugøynes av båter registrert i Sør-Varanger i uke 30.

Tallene som følger her er offentlige landingsopplysninger henta fra Norges Råfiskelags fangstregister. Med forbehold om mulige feil. Fangstene er levert til Norway Cing Krab og Lyder Fisk.

Klar-Selin 657 kg krabbe, Feieskjær 177 kg krabbe, Isabel 470 kg krabbe, Esben Anders 269 kg krabbe, Lilli 65 kg krabbe, Andrea 525 kg kveite.

Tekst & foto: VEI