Fiskerimelding uke 18

06.05.2024

Også i uka som gikk ble det levert gode rekefangster. En båt leverte også rognkjeksrogn, så da kan vi slå fast at rognkjeksfiske er i gang i vårt område. 

Fangster levert i Bugøynes av båter registrert i Sør-Varanger i uke 18.

Fangstene ble levert til Norway Shrimp AS.

Dansken 1797 kg reker med trål, Bugøyjenta 888 kg fisk med garn, Esben A 1552 kg fisk på garn, Eskil 56 kg kveite med garn, Sunniva 80 kg rognkjeksrogn + 9,5 kg krabbe med rognkjeksgarn.

Dagens bilde viser verken rognkjeksfiskere eller deltakere i andre fiskerier. De to vi ser her er Bjørnar Nilsen og Karl Johan Jakola som er i ferd med å utføre et annet oppdrag ved det gamle fiskebruket i bygda. Så vidt jeg kan huske oppholder de seg på en flåte i fullt oljehyre fordi de er i gang med å rengjøre tråleren «Bugøyfisk» på yttersiden, se bildet av tråleren under. Denne tråleren ble i sin tid bygd fordi den skulle levere fisk til filetanlegget i Bugøynes. Senere ble den røvet fra bygda av «dyktige» forretningsmenn og «lett manipulerbare politikere». Noe erstatning tror jeg aldri vi fikk. Dette var faktisk lenge før gutten med gullbuksene kom hjem fra Alaska med to milliarder i lommene og rykket inn på arenaen i nord som frelseren Røkke. Også han hadde dupert enkelte politikere i maktposisjoner ved å la de få et glimt av hva han hadde i bukselommene før han starta på signingsferden. Mer skulle ikke til før spørsmål som skulle vært stilt ikke ble stilt. Da han for et par år siden tok flytting til Sveits gjorde han det fordi han ville unngå å betale utsatt skatt på 22 milliarder.

Når dette er sagt må det også sies tråleren «Bugøyfisk», med kvote og leveringsplikt, var det lokale eiere fra vårt eget fylke som overtok. Så her skal vi ikke legge skylda på Røkke.

Under her ser vi hva utsatt skatt egentlig betyr. Klippet er henta fra WIKIPEDIA.

Og helt til slutt en lenke til et innlegg i Sagat:

https://www.sagat.no/debatt/regjeringen-ma-snu-skuta/19.44163