Fiskerimelding uke 12

25.03.2024

Dagens bilde i forbindelse med ukas fiskerimelding viser Irja Ingilæ i arbeid på fiskebruket i 1978. Irja kom hit i 1977, tror jeg, og siden har ho vært her. Foto: Vilfred Ingilæ/Bjørnar Nilsen

Garnfiske etter torsk fortsetter. Fangstene varierer en del fra dag til dag, men det skaper aktiviteter i bygda og Bugøynes fremstår fortsatt som et fiskevær. Det er mottaket i Havnevesenet (Nakka), Norway Shrimp AS, som tar i mot fangstene. Krabben er for tida fredet i mars og april. Når det gjelder Lyder Fisk A/S så er det ingen aktiviteter der. Der kommer det inn nye eiere, eller kanskje er det nye leietakere. Vi får komme tilbake til det senere.

Fangster levert i Bugøynes av båter registrert i Sør-Varanger i uke 12.

Tallene som følger her er offentlige landingsopplysninger henta fra Norges Råfiskelags fangstregister. Med forbehold om mulige feil. Fangsten er levert til Norway Shrimp AS.

Severine 1418 kg fisk med garn,Milleniumskråka 222kg fisk med garn, Dansken 1197 kg reker med trål, Klar-Selin 1394 kg fisk med garn, Sunniva 256 kg fisk med garn, Bugøyjenta 1424 kg fisk med garn, Esben Anders 870 kg fisk med garn.

VEI