Fiskerimelding uke 11

18.03.2024

Så kom det en uke hvor fangstmengden ble betydelig redusert i forhold til det som ble tatt opp i uke 10. Teoriene var forskjellig, men de fleste mente at lodda var kommet inn i fjorden og dermed gikk torsken etter den, enten til andre områder eller høyere opp i vannmassene. Dermed ble garna stående tomme, og aktiviteten blant fiskerne ble også redusert. Så får vi bare følge med hvordan det utvikler seg i uka som kommer. Det er båter som fikk tatt opp sin kvote mens det gode fisket foregikk i de to foregående ukene.

Bildet i dag viser Ilmar Laurila i en av egnebuene på det gamle fiskebruket i Bugøynes. Han forbereder vel bøting av garn. Bildet er tatt rundt 1980.

Fangster levert i Bugøynes av båter registrert i Sør-Varanger i uke 11.

Tallene som følger her er offentlige landingsopplysninger henta fra Norges Råfiskelags fangstregister. Med forbehold om mulige feil. Fangsten er levert til Norway Shrimp AS.

Severine 764 kg fisk med garn,Milleniumskråka 789 kg fisk med garn, Dansken 1408 kg reker med trål, Werner Larsen 50 kg fisk med juksa, Sunniva 238 kg fisk med garn, Lysstrålen 330kg fisk med garn, Bugøyjenta 327 kg fisk med garn, Esben Anders 33 kg fisk med garn.

VEI