Fiskerimelding uke 1

09.01.2023

Nytt år, nye fiskerimeldinger og nye muligheter. En ny sesong med fangst av kongekrabbe er i gang.

Fangster levert i Bugøynes av båter registrert i Sør-Varanger i uke 1.

Tallene som følger er offentlige landingsopplysninger henta fra Norges Råfiskelags fangstregister. Med forbehold om mulige feil. Fangstene er alle tatt med teiner.

Ine-Marita 1222 kg krabbe, Bugøyjenta 124 kg krabbe, Solbris 624 kg krabbe, Dansken 550 kg krabbe, Sunniva 353 kg krabbe.

***

Fiskerimelding må man ha selv om det ikke ble levert inn fisk til mottakene i uka som gikk. Som jeg skrev en gang så må alle nettaviser som holder til i et fiskevær ha en ukentlig fiskerimelding. Det har noe med sjølrespekten å gjøre.

Som jeg også har skrevet tidligere er jeg på juleferie på Sotra utenfor Bergen, akkurat nå på vei hjem. Noe av det beste med hele ferien borte hjemmefra er blant annet at man kan ta seg en tur på fiskebrygga i Bergen når hjemlengselen blir stor. Der kan man slentre litt omkring og tenke på båten som er tatt på land der nord, og som forhåpentligvis ligger trygt og godt der den er plassert, mens den venter på en ny vår med mange fine fisketurer ute på fjorden.

Og det absolutt beste med fiskebrygga er prisene på alle de godsakene jeg skal skal fylle fryseboksene med i løpet av våren, sommeren og høsten. Vel nok er ikke boligprisene i Bugøynes oppe på et nivå man kan skryte uhemmet av, de er vel knapt verd grunnmuren de står på, som en lånegiver sa til meg en gang jeg ba om å få et lån med pant i boligen. Men når jeg går rundt her i Bergen og ser på all de verdiene jeg egentlig har i husets frysebokser letter det på humøret. Det er ikke småtterier. Jeg føler meg rik.

Problemet blir vel skattemyndighetene. En av naboene har allerede begynt å prate om at jeg kanskje burde oppgi fryseboksinnholdet som formue på selvangivelsen? Han om det, fisker gjør han sjøl også.

En ting er sikkert, når den dagen kommer at det blir en rubrikk for dette i selvangivelsen så stopper jeg ikke i Bergen. Da blir det Sveits! Dit flytter jo også andre som har drevet med fiske og fått problemer med formuen. 

VEI