Et bilde av et fotballag fra tider som var

17.08.2021

Et lagbilde av I.L.Bølgen fra en god del år tilbake. En eller annen av de som er med på bildet kan sikkert sende noen ord med mer informasjon om når bildet er tatt, og kanskje også fortelle litt om anledninga. Som vi ser mangler det kanskje enkelte spillere her som egentlig var fast inventar på laget i perioden bildet er tatt. Hva er grunnen?

Forøvrig ser vi bak fra venstre: Kjell Buljo, Karl Oskar Seipæjærvi, Ragnar Mudenia, Gudmund Seipæjærvi, John Mudenia, Leif Astor Bakken og Svein Erik Abrahamsen.

Foran fra venstre: Alf Salangi, Theodor Ingilæ, Kåre Vælidalo, Sigmund Marjavara, Hans Lilleng og Gunnar Seipæjærvi.

Mosedalen stadion var den første gressbanen i Øst-Finnmark. Idrettslaget Bølgen bestemte våren 1970 at man skulle gå igang med å planlegge en ny fotballbane i Bugøynes da det var veldig mye vedlikeholdsarbeid på grusbanen nede i bygda. Det var også da man bestemte seg for at den nye banen skulle være en gressbane. Banen sto ferdig i 1973 bl.a. etter mye dugnadsarbeid. Og opplysninger vi har fått i forbindelse med lagbildet som var offentliggjort i nettavisa 17. august er at bildet viser de som spilte under den offisielle åpninga den 5. august i 1973. Det ble da spilt en kamp mot et sammensatt lag med spillere fra 3.divisjon i østfylket. Ordfører Arnt Isaksen var til stedet og foretok den offisielle åpninga. Bølgen vant forøvrig kampen 2-0.

At fotballen den gang i 1970-årene blomstret i bygda tyder småguttelagets innsats på samme året gressbanen sto ferdig. De ble avdelingsmester med en målstatistikk på 47-2!

Finn Hjalmar Seipæjærvi og Steinar Mudenia som på denne tida var faste spillere på laget er ikke med her fordi de var i militæret. Arild Vælitalo som var fast som keeper på laget er heller ikke med her.

Opplysninger bl.a fra Alf  Salangi.