Enda flere gode nyheter

02.12.2021

Vi har en gammel kirkegård i Bugøynes. Den ble vel anlagt i den tida da de første innvandrerne kom fra Finland. Kirkegården ligger meget sentralt og har alltid vært en helt naturlig del av bygda. Her har vi begravd slekt og venner. Også det har vært en naturlig ting. Her er det i tillegg til innfødte bugøynesværinger gravlagt folk fra andre nærliggende områder.

De senere år har det foregått diskusjoner fram og tilbake om forholdene angående plass på kirkegården. Det har vært snakk om å utvide området, og muligens har det også vært ymtet frampå om det må anlegges en ny kirkegård en annen plass. Mange av oss godt voksne heimføinger som er kommet et langt stykke opp i årene har i stille, litt mørke stunder fryktet at det kanskje ville ende med at vi ble neidenværinger når vi en gang skulle ut på den siste reise. At vi måtte flytte vi og.

Men nå er visstnok saken avklart. Etter det vi har hørt er det vedtatt at den eksisterende kirkegården fortsatt skal brukes i framtida. På den gamle delen skal det tilrettelegges for nye graver. Merkede graver som står der fra før skal fortsatt få stå uberørt.

VEI