En forrykende opplevelse

22.03.2021

Våren er i anmarsj. Nyhetsinnslagene i TV begynner så smått å dreie seg om badende mennesker, mens andre programmer tar for seg hus, hjem og hage. Oddvar Marjavara her vært en tur i Kirkenes.

Utsikt fremover. En brøytebil og en bergingsbil.

Utsikt bakover. 

Oddvar skriver:

«Fredag 19 mars var dagen æ måtte møte opp på Kirkenes Sykehus, vel vitende om ka som var i vente værmessig utover dagen. Så kl 6.30 satte æ meg i bilen i nydelig solvær med kurs for Kirkenes. Gjorde unna avtalene mine og startet på hjemturen. Jeg la merke til at været ble mer og mer heftig etterhvert som æ nærmet meg Brannsletta. I krysset mot Bugøynes så æ Knut Skimlid satt i bilen og tenkte at han kanskje venter på noen (han hadde blinket med lysan men det så æ ikke). Dura nedover gjennom noen skavler, men da æ kom til Lausklubben var det stopp, bokstavelig talt. Ringte 175 og meldte at veien var stengt så da var det bare å smøre seg med tålmodighet. Æ har aldri opplevd makan til vær med snebyger og vindkast så kraftig at æ trodde bilen skulle bli blåst av veien, eller at en rein kom flyandes forbi frontruta med stø kurs mot klubben. En halv time senere kom brøytebil, bergingsbil og 3 andre biler og vi dura nedover med stø kurs hjem, men der tok æ feil. Det var total vildvest på yttersida og mange stopp underveis, for alt var helt hvitt. Jeg så ikke panseret på bilen engang. Da vi endelig kom til Brenngammvannet hadde æ vært vitne til at bergingsbilen hele 7 ganger hadde taua brøytebilen på rett kjøl igjen. Heldigvis kom hjullaster fra bygda og hjalp til med å rydde den siste biten hjem. Sikkert ikke rekord, men æ brukte 5 timer fra Brannsletta og hjem på en minnerik tur.»

Utsikt til venstre. I Storsand så det ut til at noen hadde våget seg ut, men det var bare Asbjørn Kiviniemis kunstinnstallasjon som tok uværet på strak arm. Alle foto: Oddvar Marjavara