En annen seier

14.09.2023

IL Bølgen vinner fortsatt. Dette gjelder i lotteriet om å få mest mulig penger i bygda fra Grasrotandelen som Norsk Tipping administrerer. Bildet over viser derimot en annen seier så langt tilbake som den 28. september 1975. Bildet er tatt i Lakselv etter opprykkskampen til Finnmarkserien. Motstander den gang var Øksfjord IL og resultatet ble 2-0 til Bølgen. Trener var Gudmund Hagen som her blir løfta på gullstol av Sigmund Marjavara og Roald Brekkan. Theodor Ingilæ helt til høyre.

Finnmarkserien i 1976 besto av Kirkenes IF, Stein, Sørild, Honningsvåg, Vardø IL, Vadsø Turn, Bossekop og IL Bølgen.

Så var det fordelinga av Grasrotandelen fra Norsk Tipping til registrerte lag i Bugøynes for perioden mai – august:

IL Bølgen 51 givere 11762 kr, Bugøynes Helselag 52 givere 9096 kr, Bugøynes Bygdelag 2 givere 35 kr, Lille Finland Forening 0 givere 0 kr.

Her vil jeg også benytte anledninga til å komme med et lite hjertesukk. Jeg er medlem av Bugøynes Helselag og betaler min årlige kontingent. Det jeg savner er å få en årsrapport fra laget. Etter gjentatte purringer år etter år har jeg fått rapportene etter årsmøtet, men jeg må alltid be spesielt om det. I år gjorde jeg det ikke, så dermed kom det heller ingen årsmelding. Jeg har også tidligere sendt inn dette som en egen sak til årsmøtet et par ganger uten at det ser ut som det har noen effekt.

Hjertesukket er fordi jeg mener at det burde være en selvfølge at alle lag med betalende medlemmer bør sende årsrapporter til medlemmene sine. Om det er lovpålagt vet jeg ikke. Men særlig i disse tider da de fleste har en mail-adresse burde dette være en enkel sak. Og de som ikke har mail-adresse burde få meldinga i posten. Jeg tror mange eldre, som kanskje ikke er så veldig digitale, vil ha stor glede av å lese årsrapporten på papir.

Tekst/ foto: Vilfred Ingilæ