Bugøynesnytt fra lokalavisene

08.02.2023

Også lokalavisene våre skriver om Bugøynes med ujevne mellomrom.

Bot til Visit Bugøynes.

I uka som gikk kunne vi i iFinnmark lese om reiselivsbedriften Visit Bugøynes som har slurvet litt med krabbeteinene da de fisket kongekrabbe sist høst. De har ikke fulgt regelverket i den perioden. Da ble det bl.a bestemt at fluktåpninga i krabbeteinene, som tidligere var på 13cm, etter en viss dato skulle være 15cm. Det var disse reglene Visit Bugøynes hadde syndet imot og ble i retten idømt en bot på 15 000kr.

Daglig leder Trond Høiberget sier til iFinnmark at de tar dommen til etterretning.

Om opprydninga på slippen i Havnevesenet.

I Sør-Varanger Avis er det opprydninga av forurensning i slippområdet som er tema. Vi skulle selvfølgelig håpe at man nå proklamerte at det var like før oppstart. Sånn er det dessverre ikke. Avisa skriver at Miljødirektoratet har sendt et varsel om tvangsmulkt på 3,4 millioner kroner til FeFo den 20. januar i år. FeFo fikk som sikkert mange har fått med seg tildelt 3,4 millioner kroner til opprydding over statsbudsjettet i 2022.

FeFo har i et svarbrev gitt beskjed om at de ikke kan ta imot pengene fordi de er uenig i at det er de som har opprydningsansvaret. (Så på en måte er kanskje tvangsmulkten allerede betalt på den måten?)

Tvangsmulkten på 3,4 millioner kroner vil påløpe dersom Miljødirektoratet ikke har mottatt sluttrapport for opprydding og resultater fra supplerende miljøundersøkelse innen 1. februar 2024, skriver avisa.

Forøvrig er opprydningskostnadene stipulert til flere titalls-millioner.

VEI