Bugøynes i dag

10.11.2022

I dag kl 11:03. 0 grader, lett bris, piggskoføre. Bildet i dag er tatt oppe ved Gressholmvannet (Gentäjärvi). Dette er vannbassenget hvor vi får vannet fra. I høst er veien opp til bassenget utbedret og er nesten for autostrada å regne. 

Og da passer det å vise et par bilder fra arkivet hvor jeg har merket av at de er tatt i desember 1986. Det er ikke sikkert at det er riktig, og jeg husker heller ikke forbindelsen de ble tatt i helt sikkert. Muligens var det frosne rør det var snakk om. Området bildene er tatt i er Gressholmvanner. Men jeg drar i alle fall kjensel på noen av personene, tror jeg. Det jeg regner med er at noen som ser disse bildene husker mer, og da håper jeg at en eller annen  kan sende noen ord (gjerne i stikkords form) og forklare hva det er som foregår.

Tar jeg ikke feil er det en pensjonert kommuneingeniør med lommelykt på det ene bildet. Og skuterføreren ser også kjent ut, selv om årene har gått. Kommer det en tilbakemelding lover jeg flere bilder, selv om kvaliteten på mange av dem ikke er helt topp. Og mannen på vei ned under bakken for å sjekke noe ser heller ikke helt ukjent ut.

Tekst & foto: VEI