Blikkskuret står fortsatt

01.03.2022

Nettavisa har tidligere skrevet om blikkskuret på verkstedområdet til slippen som rommer båten Urda  fra Nesseby. Båten har stått inne i skuret i årtier. Planen en gang var å restaurere den og arbeidet med det kom egentlig godt i gang. Men nå er det lenge siden det har vært aktiviteter i forbindelse med restaureringsarbeidet.

Den eneste aktiviteten de siste årene er det uvær som har stått for. Ved hjelp av noen strammebånd har man prøvd å sikre bygningen, men side det ble gjort i høst har de siste vindfulle periodene gjort at bygninga ser mer og mer skrøpelig ut.

Allerede for et år siden viste vi bilder herfra som viser at det er båten som står på innsida som holder bygningen oppreist.

Nå er det vel på tide at noen tar ansvaret for bygninga før blikkplatene begynner å fly rundt når de neste stormkastene kommer fra riktig, eller feil, retning. Like ved ligger kommunens flytebrygge med fortøyde sjarker, det er snakk om millionverdier. Og når uværet kommer ligger sjarkene der. De er ikke ute på havet.

VEI