Bilder fra et dronningbesøk

17.08.2022

For et par uker siden skrev jeg i et «Brev fra periferien» at jeg ikke fikk med meg det siste dronningbesøket her i bygda fordi jeg ikke visste noe om det. Det er selvfølgelig et lavmål for en nettavis og ikke vite om slike store begivenhetene. Noen vil kanskje antyde at det var kommet beskjed fra høyere hold til nettavisa at besøket ikke skulle omtales før i ettertid, men det er ikke riktig, om noen har hørt det så er det bare konspirasjonsteorier. Sånt skjer ikke vårt demokratiske land.

Som en liten trøst, og plaster på såret, har nettavisas redaktør fått tilsendt to bilder fra et tidligere besøk. Så da står vi ikke helt på bar bakke når det gjelder referat fra kongelige besøk, selv om bildene altså er fra noen år tilbake. Det er jo en sjelden begivenhet og det blir kanskje enda sjeldnere med årene. Ser man på de 46 landene i Europa er det bare 7 som fortsatt har kongedømme.

Bildene er fra 1992 da vi sist hadde besøk av kongehuset. Det var Elsa Haldorsen og Magnus Johansen som representerte bygda den gangen. Ordfører Alfon Jerijærvi var også til stede. Nettavisas hoffotograf Ivar Kaski har tatt bildene. (Han har forøvrig avtjent verneplikten i Hans Majestet Kongens Garde om jeg ikke tar feil).

Tekst & foto: VEI/ Ivar Kaski