«Både og» med bruk av munnbind

12.11.2021

Bruken av munnbind øker i bygda selv om vi ikke akkurat ligner mer på en storby av den grunn. Gatene er ikke fulle av folk som vandrer rundt med munnbind.

Det anbefales å bruke munnbind også i Bugøynes når man har nær kontakt med andre utenfor hjemmet. Det er en ganske stor prosent av bygdas befolkning som allerede er smittet. Men så langt er det ikke alle som har tatt dette til seg. Likevel observeres det bygdefolk med munnbind både ute og inne. Er man inne på nærbutikken kan det virke som folk er flinke til å følge oppfordringen. Kjøpmann Jarle Abrahamsen sier at de yngre stort sett følger oppfordringen. Men det kan være så som så med den eldre garde.

Ser man på alderssammensetningen i bygda er det ganske mange som hører til de som er kommet litt opp i årene, men så er det det at hva tid skal man i dag regnes som gamle?

For å si det med Jarle: - Mange er vel så glad for at de i det hele tatt kommer seg til butikken ved egen hjelp, og i tillegg husker koden til bankkortet, at det blir med det. De er ennå ikke kommet dit hen at de også skal huske på munnbind!

Over 100 personer er testa i bygda.

Minst 21 har testa positivt.

VEI