Æresmedlem i sjølaksefiskarlaget

11.03.2022

Finn Seipæjærvi fra Bugøynes og Svein Mikkola fra Neiden ble tildelt æresmedlemsskap i Sør-Varanger Sjølaksefiskarlag under lagets årsmøtet. Også avtroppende leder gjennom 14 år, Astrid Daniloff, ble tildelt æresmedlemskap. Det er avisa Ságat som skriver dette.

Finn Hjalmar har vært medlem i laget siden den ble starta i 1988. Som sjølaksefisker begynte han i 1971 da onkelen hans, Osvald Ingilæ, omkom i en drukningsulykke ved bruket sitt. Da overtok Finn lakseplassen og ble sjølaksefisker. Før det hadde han vært hjelpemann for onkelen. Siden den gang har han utvidet til å fiske med tre bruk. I tillegg er han også blitt yrkesfisker og fisker fortsatt med sjarken Klar-Selin, selv om han forlengst er blitt pensjonist.

Og kjenner vi ham rett så vil han nok også fortsette med sjølaksefiske når den tid kommer at han avslutter det yrkesaktive livet som sjarkfisker. Så lenge helsa holder og myndighetene tillater sjølaksefiske vil han når sommeren kommer være å finne på strekninga Bugøynes - Ranvika der han har lakseplassene sine.

Her følger noen arkivbilder av sjølaksefiskeren:

Tekst & foto: VEI