April 2024

Josefines liv

30.04.2024

Josefine levde et strevsomt, men god liv på Bugøynes. Fødte 6 barn, jobbet på fiskebruket og passet hus og sauer mens mannen var fisker.

Leie ut?

29.04.2024

Det kom et innlegg til fra NN som ikke ville ha navnet sitt offentliggjort.

Det ble levert gode rekefangster i forrige uke. «Dansken» som tråler etter reker på fjorden leverte fangster på til sammen 2127 kg.

I går gikk startskuddet for 4. divisjon i fotball i vårt området. Nyopprykkede Bjørnevatn IL, som også har et meget bra lag i 2. divisjon kvinner avdeling 2, åpna årets sesong for menn ved å ta i mot IL Norild fra nordsida av Varangerfjorden. Kampen gikk på Bjørneparken stadion i Bjørnevatn. Og hvorfor så disse bildene og dette...

Vanligvis offentliggjør jeg ikke innlegg her i nettavisa hvis ikke den som har skrevet innlegget ønsker å stå frem med navn. Men jeg er ikke så firkanta at jeg ikke kan vike fra et prinsipp, og når det kommer noe som har betydning for alle som bor og lever her nøler jeg ikke med å trykke det. Så her kommer et innlegg til ettertanke. ...

I dag er det England som feirer nasjonaldagen sin. Dette er også sankt Georgs dag. Sankt Georg er nasjonalhelgen i England. En kristen martyr som på 1300-tallet ble skutsengel for England samt beskytter av den kongelige familien i landet.

I uka som gikk var det bare en båt fra Sør-Varanger som leverte fangst i Bugøynes. Det var «Dansken» som leverte 2218 kg reker tatt med trål til Norway Shrimp AS.

I september 2022 ble de gamle Pipolabuene flytta til sin nåværende plassering. Sett fra Nedreveien står de nå sikkert plassert bak den gamle branngarasjen. Hva som er grunnen til at man ikke klarer å få flytta branngarasjen til et annet sted er vannskelig å vite da det kan se ut som ansvaret ligger helt andre steder enn i bygda.